Københavns Hovedbanegård

RENOVERING AF TAGENE PÅ KØBENHAVNS HOVEDBANEGÅRD
At blive indbudt til at give pris på udskiftning af taget på Københavns Hovedbanegård er selvsagt en stolthed for ethvert firma, når licitationen så vindes, er den vigtigste opgave, at kunne fastholde denne stolthed ved at udføre et 1. klasses håndværk og aflevere det færdige arbejde til den rette tid.

EN BYGGESAG MED 8 TONS KOBBER
Projektet omfatter renovering af tage og tårne over forhal på Københavns Hovedbanegård. Naturskifertag skal udskiftes på både forhal-, hovedtårn og sidetårne, samt mod perronerne. Den nye naturskifer oplægges på nye lægter, men på de oprindelige underlagsbrædder. Alle kobberbelægninger på hovedtårn, sidetårne, kasserender og kviste skiftes ligeledes og udføres nøjagtig som da Hovedbanen blev bygget for 100 år siden. Opgaven udføres i hovedentreprise med både maler-, snedker- og tømrerarbejde, samt blikkenslager, murer, glarmester og stilladsarbejde. Der udskiftes ca. 5.200 m? naturskifer, og der bearbejdes ca. 8 tons
kobber til tårndækningerne.

SAMARBEJDE I HØJSÆDET
Samarbejdet mellem alle håndværksgrupper og hensyntagen til publikum på Hovedbanen er en af de primære opgaver i hele byggeforløbet, og derfor skal håndværkerne bl.a. være meget fleksible med hensyn til arbejdstid, idet alle sikkerhedsforanstaltninger og specielle stilladsarbejder udføres om natten. F.eks. kan stilladsopsætning mod perronerne kun udføres i tidsrummet fra kl. 01.00 til 05.00 om morgen, alt sammen for at opretholde tog og ikke mindst tag til tiden.

Galleri

close-w
Luk
close-w
Luk