Vi bygger bæredygtigt

Vi tager bæredygtighed længere end til lovkravene

Få områder er miljøreguleret så indgående som byggebranchen. Men for Hovedstadens er det ikke nok at opfylde de lovmæssige krav.
Vores ambitioner er større. Det handler i høj grad om at tænke sig om. Gør man det, dukker der nemlig masser af områder op, hvor det ikke koster ekstra at tænke i grønt byggeri.

Vores strategi for bæredygtighed dækker både samfund, økonomi, miljø og klima.

Tre strategiske indsatsområder for Hovedstadens grønne arbejde

Som en stor bidragyder til renoveringsprojekter ligger det i vores natur at arbejde grønt: Vi vil hellere renovere end bygge nyt. Vores ambitioner for bæredygtighed er store. Og vi har både grønne, sociale og økonomiske perspektiver på arbejdet.

Social bæredygtighed
Det sociale ben i vores bæredygtighedsarbejde handler bl.a. om praktik- og lærepladser. Med en sund økonomi og stor mængde dygtige håndværkere ansat ser vi det som vores pligt at uddanne næste generation. Og så skal de overenskomstmæssige forhold selvfølgelig være i orden.

Miljø og klima
Bæredygtige byggepladser, affaldssortering, reduktion af ressourceforbrug via genanvendelse og genbrug, grøn strøm, nye samarbejdsformer og partnerskaber med leverandører, FSC og PEFC-mærket træ osv. Vi tager indsatsen for at forbedre os og den branche vi er en del af dybt alvorligt.

Økonomisk bæredygtighed
Vi tror på, at jo mere økonomisk rentabel bæredygtighed bliver, jo hurtigere vil omstillingen gå. Når det på nogen måde er muligt at få social og miljømæssig bæredygtighed til at gå op i en højere enhed med økonomien, er det, hvad vi stiler efter.

Fire konkrete eksempler

Vi befinder os i en konstant undersøgende fase, hvor vi bliver klogere og opsamler erfaringer. Alt, hvad der giver gevinst, indarbejdes som faste processer og deles med andre i branchen.

Tagudskiftning
Tagudskiftning med integrerede solceller. Vi undersøger, hvor meget af den eksisterende bygningsmasse, vi recirkulerer og hvor meget spild der er på nye indbyggede materialer.

Øresundskollegiet
Ved udskiftning af mere end 1.000 vinduer undersøgte vi, hvordan vi kunne recirkulere mest muligt fra de eksisterende vinduer.

Byggepladsindretning og drift
Vi undersøger, hvad der skal til for at drive en byggeplads i overensstemmelse med DGNB-certificeringsordningen med fokus på rentabilitet.

Hovedkontoret
Hvordan kan vi gøre vores hovedkontor mere bæredygtigt? Vi vil ikke kildesortere i 20 segmenter på byggepladsen uden også at gennemgå hovedkontorets miljøaftryk med en tættekam.

“Vores bæredygtighedskonsulenter kan hjælpe jer til en grønnere profil på jeres næste byggeprojekt.”

Rasmus Lindhardt, CEO, Hovedstadens Bygningsentreprise a/s


49
Energivenlige projekter i 2021
15000
Lavenergivinduer udskiftet i 2021
4
Byggesager hvor vi opsætter solceller i 2021

Skal dit næste byggeprojekt være mere bæredygtigt?

Kontakt os og lad os tage en uforpligtende snak.

message-bubble-primary

Vidste du…

… at Hovedstadens har gjort det til en mærkesag altid at være mere grønne,
end udbuddet kræver?

Hvordan ser vi på bæredygtighed?

Vi siger ikke at vi er perfekte når det kommer til bæredygtighed, men vi er på en rejse mod, at blive endnu bedre til at arbejde grønt.
Vi kigger på affaldssortering, hvordan vi anvender vand og strøm i byggeriet og vi ser på hvordan vi kan genanvende materialer
der er egnede til det.

Vi installerer solceller i tage når kunderne ønsker det, og vi rådgiver om hvordan vi mener byggeriet kan have en mere grøn profil.
Det er ikke kun til gavn for dig og miljøet – det er også fremtidens møde at bygge på.
Og vi er klar til at møde fremtidens udfordringer og gøre vores til en mere bæredygtig planet.

close-w
Luk
close-w
Luk