Bæredygtig renovering fremtidssikrer Geologisk Museum

En renovering af Geologisk Museums forreste bygninger samt to bygninger i Botanisk Have (Havens Butik og Havens Kontor) har fremtidssikret bygningerne mange år frem i tiden. Bygningerne, der alle er fra slutningen af 1800-tallet og bevaringsværdige, trængte til en kærlig hånd.

En kærlig hånd er dog sjældent nok i sådanne situationer, så vi er i Hovedstadens Bygningsentreprise meget stolte over, at vi fik mulighed for at bruge vores håndværkstraditioner i renoveringen af disse smukke gamle københavnske bygninger, så de blev bevaret i forhold til deres oprindelige udseende.

I stedet for at udskifte vinduerne, blev alle vinduer gennemgået grundigt, istandsat og malet, og enkelte fik nye rammer af kernetræ. Men grundet den helt naturlige ventilation/utæthed, som findes i mange ældre bygninger, har der ikke været megen råd. Samtidig er det en fin og bæredygtig måde at bevare de gamle vinduer på, som kan holde mange år fremover.

Taget trængte dog til en udskiftning, så ny skifer er lagt, og på de to bygninger foran Geologisk Museum er der også lavet kobberinddækninger som ved den oprindelige opførelse i 1893. Skifer har en meget lang levetid, hvilket gør det til et bæredygtigt materiale, når en udskiftning er nødvendig.

Renoveringen har ikke kun forskønnet bygningerne til glæde for de mange forbipasserende, men brugere af de fire bygninger oplever dagligt, at gener fra utætheder og træk er forsvundet.

Renoveringen blev udført i et rigtig godt samarbejde med Arkitektfirmaet Dissing+Weitling, som var rådgiver på opgaven.

Skriv et svar